Termometri za karameliziranje
-
primerni za pripravo marmelad, konzerviranje, pripravo candyjev, karamel
-
dobro vidna merilna skala °C
-
s priročno zaponko
-
ohišje izdelano iz nerjavečega jekla
Termometri so namenjeni pripravam karamelnih krem in sladkornih bonbonov-candyjev. Pri segrevanju sladkorjev in majhnih količin vode, se voda z izparevanjem izloča in nastane karamelna krema (160°C-180°C). Če vročo sestavino predno doseže temperaturo 160°C na hitro ohladimo, dobimo različne trdote sladkornih bonbonov - candyjev. Primer: 140°C-160°C trdi sladkorni candyji,...130°C-140°C mehki sladkorni candyji. Termometer enostavno potopimo v tekočino in odčitamo temperaturo.
Termometri lahko merijo v temperaturnem območju od 40°C do 200°C z razdelbo 2°C. Narejeni so iz nerjavečega jekla in so dimenzij 50 x 240mm, plus dodatno še 90 mm plastična zaponka.
- Merilno območje:
- 40 do 200°C in 100 do 400°F
- Ločljivost:
- 2°C/°F
- Prikazovalnik:
- Analogna skala
- Material ohišja:
- Nerjaveče jeklo
- Garancija:
- 1 leto
- Merska skala:
- Celsius/Fahrenheit