Podjetje ETI je razvilo najnovejšo serijo datalogerjev na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja merilnih tehnik in merjenj temperature. Datalogerji serije ThermaData so majhni, cenovno ugodni. Za razliko od nekaterih drugih so bili izdelani s težnjo po visoki stopnji zanesljivosti in obenem za enostavne uporabnike.

Kaj so datalogerji?
Datalogerji so elektronske naprave, ki beležijo in shranjujejo temperaturne vrednosti v določeni časovni periodi ter omogočajo kasnejšo analizo le teh. Uporabnik pri tem izbere, katere vrednosti naj dataloger shranjuje (možnost temperature ali npr. vlage). Osnovna komponenta datalogerjev je senzor, ki meri temperaturo (termistor) in procesna enota, ki temperaturne vrednosti shranjuje. Kasneje se shranjene vrednosti preko USB povezave prenese na računalnik in tam nadalje procesira, izdeluje poročila ipd.

Aplikacije kjer se datalogerji veliko uporabljajo:
  • procesi predelave in shranjevanja hrane
  • okolje varstvo 
  • kmetijstvo
  • logistika
  • laboratoriji 
  • muzeji in razni arhivi
  • hladilniki in hladilne komore
  • medicina
 

Pomembne evropske regulative področja priprave in skladiščenja hrane zapovedujejo verificiranje ustreznih temperatur skladiščenja in priprave hrane. Datalogerji so enostavni pripomoček, ki zagotavljajo sledljivost od trenutka prejetja živila, do trenutka oddaje živila končnemu potrošniku. Za prejemnika določenega blaga je dataloger lahko izjemnega pomena, saj je zanj vir informacij o blagu za katerega plača.

Datalogerji so lahko zanimivi tudi za gojitelje živali ali npr. vrtnarje, botanike. Znano je, da nekatere živalske vrste za udobno bivanje zahtevajo stalno kontrolo relativne vlažnosti in temperature in jasno je, da nekatere zahtevnejše rastline ter posebne vrste rož potrebujejo posebno nego, t.j. primerno vlago in temperaturo.

Dodatno uporaba datologerjev zagotavlja optimizacijo HVAC sistemov in procesov, kar rezultira v zmanjšanju porabe energije in seveda posledično zmanjšanju »onesnaževanja« okolja ter reševanju problematike onesnaževanja planeta.

UKAS certifikati kalibracije
Podjetje ETI ima svoje lastne laboratorije, kjer izvajajo certificiranje svojih merilnikov vlage in temperature. Vsak posamični certifikat označuje deviacije oz. odstopanja od standardov pri petih različnih točkah merjenja temperature in relativne vlažnosti.

Izdelek dodan v seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo

Stran uporablja piškotek za pravilno delovanje - Več o tem