Košarica
V vaši košarici ni več izdelkov
Izbira pravega termometra za zahtevnejše namene (robustnost, vodoodpornost) je vsekakor pomembna odločitev, ki vašemu podjetju zagotovi natančnost in ponovljivost merjenj temperatur in ostalih področij meritev.
Kaj je HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point System)
je preventivni sistem, ki omogoča identifikacijo oz. prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno pristonimi dejavniki tveganja v živilih, ki lahko ogrožajo zdravje človeka. Cilj vzpostavljenega HACCP sistema je zagotoviti varna živila za potrošnika na osnovi sedmih osnovnih načel, ki so:
Kaj je HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Point System)
je preventivni sistem, ki omogoča identifikacijo oz. prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno pristonimi dejavniki tveganja v živilih, ki lahko ogrožajo zdravje človeka. Cilj vzpostavljenega HACCP sistema je zagotoviti varna živila za potrošnika na osnovi sedmih osnovnih načel, ki so:
-
analiza tveganja
- določitev Kritične Kontrolne Točke (KKT)
- vzpostavitev mejne vrednosti
- vzpostavitev sistema nadzora, obvladovanja in spremljanja KKT-jev
- vzpostavitev korektivnih ukrepov, kadar nadzor pokaže, da KKT ni pod kontrolo
- vzpostavitev postopkov verifikacije, ki dokazujejo, da je sistem HACCP učinkovit in validiran
- vzpostavitev dokumentacije vseh procesov in dokumentov, primernih tem načelom in njihovih aplikacij, vključno s posodabljanjem
Na naslednjih straneh lahko najdete zahtevnejše, mehansko odpornejše in vodoodporne termometre. Mnoge izmed njih lahko uporabite kot del HACCP pravilnika, saj imajo priložen certifikat o umerjanju oz. kalibraciji.
Kriteriji za izbor res pravega merilnega instrumentarija naj vključujejo naslednje faktorje:
Kriteriji za izbor res pravega merilnega instrumentarija naj vključujejo naslednje faktorje:
- temperaturno območje delovanja merilnika
- ločljivost odčitkov 1°C, 0.1°C ali 0.01°C
- željena natančnost
- odzivni čas