Izbira pravega catering termometra je vsekakor pomembna odločitev, ki vašemu podjetju zagotovi natančnost in ponovljivost merjenj temperatur.

Ponudimo vam lahko kvalitetno merilno opremo angleškega proizvajalca ETI, ki zagotavlja rešitve na področjih catering termometrov, termometrov za sledljivost temperatur in stanj živil, termometrov za pečice in druge. Prav tako vam lahko pomagamo pri nasvetih v zvezi z dodatno opremo, idealno za restavracije, kavarne, bare ter vsa druga področja priprave hrane, kjer sama varnost priprave hrane zavzema pomembno vlogo celotnega procesa.

Ali ste vedeli:
Termometri za hladilnike in zamrzovalnike
Ohranjanje konstantnih in pravih temperatur v vaših hladilnikih in zamrzovalnikih je izredno pomembno in ključno za zagotovitev neoporečnosti osnovnih živil med shranjevanjem. Živila se za krajša časovna obdobja običajno shranjuje v hladilnikih pri temperaturi +4°C. V kolikor shranjujemo za daljše časovno obdobje je zaželjena temperatura hladilnika +2°C. Živila shranjena v zamrzovalnikih pri temperaturah -1°C in -22°C je koristno občasno preložiti, obrniti.

Shranjevanje pri nizkih temperaturah
V izogib zastrupitvam s hrano je ključnega pomena, da se na živilih ne razvijejo bakterije. Večina bakterij se hitro eliminira pri temperaturah med +75°C in +100°C. Najbolj nevarno temperaturno področje za njihov razvoj je v mejah med +5°C in vse tja do +70°C, ko se bakterije lahko nevarno razmnožijo. Zelo je pomembno, da npr. pri pogrevanju živil v mikrovalovkah ta pogrejemo v celoti in ne le delno. Prav tako je izrednega pomena, da hrano in razne omake, ki jih pogrevamo na klasičen način, segrejemo nad +75°C.

Našteta dejstva so le del smernic shranjevanja in pogrevanja živil ter hrane v izogib neželjenim situacijam, zastrupitvam,...

Kriteriji za izbor res pravega merilnega instrumentarija naj upoštevajo:
  • temperaturno območje delovanja merilnika
  • ločljivost odčitkov 1°C, 0.1°C ali 0.01°C
  • željena natančnost
  • odzivni čas
Izdelek dodan v seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo

Stran uporablja piškotek za pravilno delovanje - Več o tem