Ponudimo vam lahko praktične in enostavne termometre za uporabo v prostorih vaših stanovanj, poslovnih prostorih, skladiščih in termometre za vrtove. Paleta merilnikov vključuje termometre za osebno uporabo (hišna prva pomoč), vremenske postaje, termometre za vrtove in še nekatere druge.

Nevarnosti opeklin
Vsako leto se na svetu z opeklinami poškoduje preko tisoč ljudi. Večinoma se poškodujejo ostareli in otroci mlajši od petih let. Prav tako se zgodi zelo veliko nesreč povezanih z opeklinami tudi v gostinskih kuhinjah in proizvodnji. Stopnja opeklin je v vsakem posameznem primeru odvisna od višine temperature, količine vroče vode, s katero pridemo v stik in predvsem časa izpostavljenosti visoki temperaturi. Nevarnost opeklin se izredno poveča, kadar smo izpostavljeni temperaturam, ki so višje od 45°C. V izogib poškodbam opeklin z vročo vodo, je pomembno občasno preverjati temperaturo vroče vode (tabela spodaj) s primernimi termometri. Mejne vrednosti:

+44°C za polnjenje kopalnih kadi
+46°C za tuširanje
+41°C za umivanje v umivalniku
+38°C za umivanje v bideju


Situacije in poškodbe v kuhinjah
Praktičnost in nevarnost pred opeklinami sta v kuhinjah v neposredni povezavi. Medtem, ko mora biti temperatura vode pri odstanjevanju maščob med +46 in +48°C, so to temperature, pri katerih moramo biti izredno pazljivi, da se ne opečemo.

Telesna temperatura
Normalna telesna temperatura zdravega človeka v umirjenem stanju je +37°C. Do odstopanj prihaja le v odvisnosti od metabolizma posameznika ter časa in mesta merjenja telesne temperature. Klinične raziskave so pokazale, da je idealno mesto za merjenje telesne temperature v ušesu, saj je prekrvavitev in temperatura krvi v ušesnem bobniču identična krvi v hipotalmusu (hypothalmus - del možganov, ki kontrolira telesno temperaturo). Termometri za merjenja telesne temperature v ušesu zelo hitro izmerijo infra toploto, ki jo ušesni bobnič ter okoliška tkiva oddajajo.

Termometri za piknike
Ustrezne temperature pri peki zagotavljajo in preprečujejo zastrupitve z bakterijami salmonele, campylo bakterijami, coli bakterijami, listeriami. Zelo je pomembno, da je hrana res dobro prekuhana ali pečena, še posebej meso. Pri kuhi in peki mesa, kot je perutnina, mleto meso (burgerji, klobase) in raznih mesnih zvitkov, naj center živila doseže temperaturo +70°C za vsaj dve minuti. Naslednja tabela je osnovno vodilo v izogib nevarnim zastrupitvam z ne dovolj kuhano ali pečeno mesno hrano.

 

Vrsta mesa Slabo Srednje Dobro
Govedina +60°C +70°C +80°C
Svinjina - +70°C +77°C
Piščanec - - +80°C
Puran - - +80°C
Jagnjetina +60°C +65°C +70°C

 

Izdelek dodan v seznam želja
Izdelek dodan v primerjavo

Stran uporablja piškotek za pravilno delovanje - Več o tem