Therma 20 termistor termometri so bili izdelani posebej za catering industrijo, upoštevajoč HACCP smernice. Glavni namen je doseganje varnosti pri ravnanju in skladiščenju živil. Therma 20 termometri lahko merijo v temperaturnem območju -39.9 do 149.9°C z ločljivostjo 0.1°C in visoko natančnostjo ±0.4 °C (-10 do 70 °C). Glede na napredno mikroprocesorsko tehnologijo je natančnost zagotovljena za celotno obdobje delovanja termometra.
LCD displej je dobro berljiv in velik z indikacijo izpraznjenosti baterije. Prednost termometra Therma 20 termistor je tudi možnost izvajanja meritev pri nizkih temperaturah (do -20°C), kar je v skladu z evropskim standardom EN13485. Ta govori o temperaturnem monitoringu hitro zamrznjenih živil. Ohišje termometra je ergonomsko, izdelano iz odporne ABS plastike in dodatkom aditiva Biomaster. S tem je minimizirana možnost navzkrižne kontaminacije z nevarnimi bakterijami.
Zaradi napredne elektronike je poraba električne energije zelo majhna, kar posledično zagotavlja delovanje vsaj 5 let z enim kompletom baterij. K temu pripomore tudi funkcija avtomatskega izklopa vsakih 10 minut po neuporabi instrumenta. Na zgornji strani termometra je Lumberg konektor, preko katerega instrument povežemo s sondo. Poljubno termistor sondo lahko iz našega asortimana
izberete tule.
Cena za merilnik ne vključuje tudi termistor sonde.
Opcijska dodatna oprema
Zaščitno ohišje za delo v zahtevnejših razmerah in stenski nosilec izdelan iz nerjavečega jekla za shranjevanje termometra, ko ta ni v funkciji (vijaki niso priloženi). Dokupiti je mogoče tudi testne pokrovčke za testiranja natančnosti delovanja.
Kaj je Biomaster?
Biomaster je poseben antibakteriološki aditiv, ki se dodaja plastiki (in drugim materialom) v smislu zmanjšanja možnosti navzkrižne kontaminacije in degradacije živil. Dokazano je, da se z uporabo Biomaster aditiva zmanjša možnost kontaminacije za do 99.99% (MRSA, E.Coli, Salmonella, Listeria, Campylobacter in še preko 50 vrst drugih bakterij).